ΚΑΝΌΝΕΣ


Κανόνες

Διοίκηση Πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα του Pro Evolution Soccer League διοργανώνεται από την Reload Entertainment Reload Entertainment T: +30 211 8000340 F: +30 211 8000341 www.reload.gr 1.3. Συμμετέχοντες Ένας συμμετέχον θεωρείτε ότι είναι κάποιος που δηλώνει συμμετοχή σε ένα επίσημο ή partner τουρνουά του PES League. 1.4. Αλλαγή Κανονισμών Η διοίκηση του πρωταθλήματος έχει κάθε δικαίωμα να αλλάξει ανά πάσα στιγμή τους κανόνες του πρωταθλήματος και τους όρους συμμετοχής. Σε ειδικές περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στους κανόνες, μπορούν να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες εξυπηρετούν το συμφέρων της κοινότητας του PES League Greece και διατηρούν το πνεύμα του αθλητισμού και του υγιείς ανταγωνισμού. 1.5. Season Μια σεζόν ξεκινάει με την κυκλοφορία του παιχνιδιού στην ελληνική αγορά και ολοκληρώνεται με τους τελικούς και την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος. 1.7. Penalty Points Βαθμοί ποινών δίνονται ανάλογα με τις παραβιάσεις των κανονισμών. Οι ποινές είναι κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Μια κόκκινη κάρτα μετράει ως 2 κίτρινες κάρτες. Σε περίπτωση που ένας παίχτης μαζέψει 5 κίτρινες κάρτες αποκλείεται από τους τελικούς του PES League ακόμα και εάν έχει πάρει την πρόκρισή (απευθείας) ή μέσα από το PES League Ranking. 1.8. Συμφωνίες μεταξύ παιχτών Απαγορεύονται αυστηρώς συμφωνίες μεταξύ παιχτών για την διαμόρφωση ενός αποτελέσματος. Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία ανάμεσα παιχτών η οποία βλάπτει το συμφέρον άλλων συμμετεχόντων ή τα συμφέροντα της διοργάνωσης αποκλείονται οι παίχτες από το τουρνουά. 1.9. Κώδικας Συμπεριφοράς Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπεριφέρονται με τον κατάλληλο τρόπο έναντι του Pro Evolution Soccer League Greece, των χορηγών, των επισκεπτών και των αντιπάλων τους. Μια παραβίαση του κανόνα έχει συνέπειες οι οποίες επιβαρύνουν τον παίχτη ανάλογα με την πράξη του και μπορούν να φτάσουν έως και αποκλεισμό. Κάθε είδους εξύβριση τιμωρείται και σε ορισμένες περιπτώσεις με αποκλεισμό από το PES League Greece. 1.10. Επικοινωνία 1.10.1. Επίσημος τρόπος επικοινωνίας των παιχτών με το Pro Evolution Soccer League Greece είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Email). Τα email που επικοινωνούμε εμείς ως διοργανώτρια αρχή είναι αυτά που έχουν δηλώσει οι παίχτες στο προφίλ τους. 1.10.2. Το τηλέφωνο που συμπληρώνει ο χρήστης στο προφίλ του είναι για άμεση επικοινωνία της διοργανώτριας αρχής με τον παίχτη και θεωρείται προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό. 1.11. Όριο Ηλικίας Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παίχτες οι οποίοι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του τουρνουά είναι τουλάχιστον 12 ετών. Παίχτες κάτω των 12 ετών πρέπει να έρθουν με τον κηδεμόνα τους για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής.
 1. Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος

2.1. Φάση Ομίλων

Κάθε επίσημο τουρνουά αποτελείται από 2 (δύο) φάσεις ομίλων.Στην πρώτη φάση των ομίλων περνάει μόνο ο πρώτος και στην δεύτερη φάση περνάνε οι δύο πρώτοι. Μετά τους ομίλους, το τουρνουά θα συνεχιστεί με 32 single elimination best of one.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Μεταξύ τους αναμέτρηση
 • Επαναληπτικός 5λεπτος αγώνας (με παράταση και πέναλτυ) σε 2πλη ισοβαθμία και σε 3πλη ισοβαθμία 5λεπτος επαναληπτικός (χωρίς παράταση και πέναλτυ).Σε περίπτωση που προκύψει ξανά τριπλή ισοβαθμία τότε τίθεται σε εφαρμογή το PES Ranking System και περνάνε οι 2 με το καλύτερο Ranking.

2.2. PlayOffs

Τα Playοffs θα παίζονται με το σύστημα του single elimination best of one. Ο παίχτης που θα νικήσει τον αντίπαλό του προκρίνεται για την επόμενη φάση  και ο ηττημένος αποκλείεται.

2.3. Κανόνες Παιχνιδιού Pro Evolution Soccer 2013

Σε κάθε επίσημο τουρνουά του PES League πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

2.4. Φύλλο Αγώνα

2.4.1. Κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων:

Μετά το πέρας των αγώνων στη φάση των ομίλων οι παίχτες είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν το «φύλλο ομίλου» και να ελέγξουν εάν τα αποτελέσματα περάστηκαν σωστά. Μετά την υπογραφή του «φύλλου ομίλου» δεν γίνεται δεκτή καμία ένσταση ή αλλαγή.

Εάν κάποιος παίχτης δεν υπογράψει μετά το φύλλο ομίλου, δεν έχει το δικαίωμα ένστασης για τυχόν λάθος αποτέλεσμα.

2.4.2. Κατά τη διάρκεια της φάσης των play offs:

Μετά τη λήξη ενός αγώνα και οι 2 παίχτες πρέπει να υπογράψουν το «φύλλο αγώνα» επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα του αποτελέσματος.

Μετά την υπογραφή του «φύλλο αγώνα» δεν γίνεται δεκτή καμία ένσταση.

Σε κάθε τουρνουά θα υπάρχουν τουλάχιστον 16 κονσόλες, έτοιμες για τους παίχτες, όπου θα παίζεται μόνο το PES 2015 και σε Playstation4.

Οι κονσόλες θα έχουν το τελευταίο update.

Έπαθλα και Δώρα

3.1. Θα ανακοινωθουν σύντομα

3.2. Διανομή Επάθλων (Τελικοί)

Για το εκάστοτε Πρωτάθλημα ανακοινώνονται με σχετικό άρθρο στην επίσιμη ιστοσελίδα.

3.3. Παραλαβή Χρηματικών Επάθλων

Για να παραλάβει κάποιος τα χρηματικά έπαθλα, που έχει κερδίσει στα επίσημα τουρνουά του Pro Evolution Soccer League Greece, πρέπει να έχει στη διάθεσή το ΑΦΜ του και την αστυνομική ταυτότητα.

 1. PES League Accounts

4.1. Λογαριασμοί Παιχτών

Μέσω του λογαριασμού στο PES League, απαγορεύεται οποιαδήποτε πολιτική, θρησκευτική ή εμπορική παραπομπή. Κάθε παράβαση του κανόνα έχει ως αποτέλεσμα έως και τον αποκλεισμό από το Pro Evolution Soccer League Greece. Εάν ένας παίχτης διαθέτει περισσότερους από έναν λογαριασμό στην ιστοσελίδα του Pro Evolution Soccer League και παίξει κατά τη διάρκεια της σεζόν με 2 διαφορετικούς λογαριασμούς, τότε αποκλείεται από τους τελικούς του Pro Evolution Soccer League Greece, ακόμα και εάν έχει κερδίσει την απευθείας πρόκρισή του, στους τελικούς.

 1. Το Πρωτάθλημα 2015

5.1. Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να αποκτήσει ένας παίχτης το δικαίωμα συμμετοχής στο επίσημο πανελλήνιο Pro Evolution Soccer League 2015, πρέπει να είναι κάτοικος Ελλάδος και τουλάχιστον 12 ετών. Οι παίχτες που είναι κάτω των 12 ετών μπορούν μόνο με την συγκατάθεση των κηδεμόνων τους να συμμετάσχουν στα τουρνουά.

Οι παίχτες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε όσα τουρνουά του PES League επιθυμούν, εκτός αν αναφέρεται για ένα συγκεκριμένο τουρνουά άλλος κανονισμός.

5.2. Διαδικασία Δήλωσης Συμμετοχής

Η διαδικασία δήλωσης και συμμετοχής, είναι μοιρασμένη σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η διαδικασία εγγραφής, η οποία διαρκεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του τουρνουά (εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις του τουρνουά) και η δεύτερη φάση είναι η διαδικασία επιβεβαίωσης, η οποία ξεκινάει την ημέρα διεξαγωγής και τελειώνει 20λεπτά πριν από την έναρξη του τουρνουά. Η δεύτερη φάση αποκαλείται ως, “check in”.

5.3. Check In (Επιβεβαίωση Συμμετοχής στο χώρο διεξαγωγής)

Το Check In είναι η επιβεβαίωση συμμετοχής σε ένα τουρνουά. Για να μπορεί ένας παίχτης να επιβεβαιώσει στο χώρο διεξαγωγής την συμμετοχή του θα πρέπει να έχει κάνει πρώτα εγγραφή στο τουρνουά και να εισάγει στο “Check In Counter” το «Όνομα Χρήστη» (Username) και το «Κωδικό Πρόσβασης» (Password).

Ποιος είναι ο λόγος που το κάνουμε?

Κάθε χρόνο όλο έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοδές και δηλώσεις συμμετοχών, αλλά εν τέλει δεν εμφανίζονται όλοι, με αποτέλεσμα να μένουν θέσεις κενές και παίχτες εκτός του πρωταθλήματος λόγο μή εμφάνισης των παικτών που έχουν τελικά δηλώσει την πρόθεσή τους απο πρίν να συμμετάσχουν. 

 1. Pro Evolution Soccer League Greece Finals

6.1. Οι τελικοί του πανελληνίου πρωταθλήματος

32 καλύτεροι παίχτες, από το σύνολο των συμμετοχών προκρίνονται στους τελικούς. 18 φιναλίστ (1η, 2η και 3η θέση σε προκριματικό ), προκρίνονται απευθείας στους τελικούς.

12 παίχτες προκρίνονται από το PES League Ranking.

Οι 2 φιναλίστ του «Κωτσόβολος PES League Trophy» προκρίνονται αυτομάτως για τους τελικούς.

Το PES League Greece επιφυλάσσεται για το δικαίωμα, ένα μέρος των διαθέσιμων θέσεων να δώσει μέσω άλλων Pro Evolution Soccer τουρνουά. Αν ένας παίχτης που έχει προκριθεί για τους τελικούς και ακυρώσει την συμμετοχή του θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο άμεσος επόμενος στο PES Ranking. Εάν οι ακυρώσεις είναι πολλές, η διοργανώτρια αρχή θα συμπληρώσει τις κενές θέσεις μέχρι και τον παίχτη που βρίσκεται στην 64η θέση στο PES Ranking.

6.2. Το σύστημα διεξαγωγής των τελικών

Οι τελικοί αποτελούνται από 1 φάση ομίλων, από τις οποίες προκρίνονται στην επόμενη φάση οι καλύτεροι 2 του κάθε ομίλου. Η φάση των knock out είναι double elimination.

 1. Pro Evolution Soccer League Ranking

7.1. PES Ranking

Το PES League Ranking είναι το γνωστό σύστημα αξιολόγησης “ELO” (ορισμός: World Football ELO Ratings) το οποίο χρησιμοποιεί και η FIFA για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των ομάδων. [ELO System: Ο Professor Arpad Elo το 1960 δημιούργησε το σύστημα βαθμολόγησης που στηρίζετε σε επιστημονικές μεθόδους της στατιστικής και της θεωρίας των πιθανοτήτων. Οι ELO-πόντοι είναι ένα μέτρο για την δυναμικότητα του αγώνα. Προσαρμόζονται για κάθε αγώνα, και οι ELO-πόντοι υπολογίζονται με το αποτέλεσμα του αγώνα μαζί.

Τα θεμέλια είναι ο αναμενόμενος νικητής. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες παίξουν όπως αναμένεται, τότε δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στου ELO-πόντους. Σε περίπτωση που νικήσει ή χάσει μία πλευρά με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά από την αναμενόμενη, τότε οι ELO-πόντοι προσαρμόζονται. Έτσι ένας παίχτης μπορεί να έχει νικήσει (π.χ. με μικρή διαφορά έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο) και να χάσει πόντους.]

Οι παράμετροι για την σωστή αξιολόγηση και πρόβλεψη των αγώνων και των αποτελεσμάτων είναι:

 • PES Ranking
 • Αριθμός Συμμετεχόντων στο τουρνουά
 • Αναμενόμενο Αποτέλεσμα
 • Official ή Partner Tournament (βαρύτητα λόγο ορισμού)
 • Top 16 σε ένα επίσημο τουρνουά
 1. Penalty Points & Αποκλεισμός

8.1. Βαθμοί ποινών δίνονται ανάλογα με τις παραβιάσεις των κανονισμών.

Οι ποινές είναι κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Μια κόκκινη κάρτα μετράει ως 2 κίτρινες κάρτες. Σε περίπτωση που ένας παίχτης μαζέψει 10 κίτρινες κάρτες αποκλείεται από τους τελικούς του PES League ακόμα και εάν έχει πάρει την πρόκρισή (απευθείας) ή μέσα από το PES League Ranking. Τα Penalty Points δίνονται κατόπιν παράβασης κανόνων, οι οποίοι αναλύονται παρακάτω:

8.2. Κατάλογος Ποινών:

Παραβιάσεις      Ποινές

Εξύβριση αντιπάλου, διοργανώτριας αρχής, χορηγών και θεατών           1 κόκκινη κάρτα

Μη τήρηση του fair play              1 κίτρινη κάρτα

Καθυστέρηση έναρξης παιχνιδιού           1 κίτρινη κάρτα

Δήλωση συμμετοχής σε τουρνουά με 2ο λογαριασμό    1 κίτρινη κάρτα

Συμφωνία αποτελέσματος ή διανομή δώρων     Επιβάλλεται ποινή σύμφωνα με την κρίση της διοργάνωσης

8.3. Αποκλεισμός εξαιτίας απώλειας

Η γραμματεία θα παρέχει σε κάθε όμιλο δύο γνήσια Sony PS4 Controller, για να διεξαχθούν οι αγώνες των ομίλων. Σε περίπτωση απώλειας ενός Controller, αποκλείεται ολόκληρος ο όμιλος.

Στην φάση των knock out θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή αναλόγως.

8.4. Αιτίες αποκλεισμού παίχτη είναι:

Δύο (2) Κίτρινες κάρτες σε ένα τουρνουά

Μια (1) κόκκινη κάρτα σε ένα τουρνουά

Διπλός λογαριασμός στο PES League

Δυσφήμηση του πρωταθλήματος

8.5. Μη τήρηση του fair play:

Ως μη τήρηση του fair play θεωρούμε την παραίτηση από έναν αγώνα και την διαμόρφωση αγωνιστικών καταστάσεων που βλάπτουν άλλους διαγωνιζόμενους.